Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Наливай, няма проблем. Имам една интересна историйка по този повод, ама айде друг път ще я разкажа.
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
      Дам, сега четох, некви незначителни разлики има. Ма все пак, да питам, защото при смесване не съм запознат. Може да гръмне нещо.
      Ако правилно си спомням какво пишеше на сайта на FL, има много малка разлика във вискозитета при 100C, ама иначе няма никакъв проблем да ги смесиш. Тая емблема на кутиите май, е по-скоро рекламен трик, реалната разлика в маслата е минимална
      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Колеги, искам да задам едно въпросче. Значи като си карам Алфата и като потеглям или превключвам от 1-ва на 2-ра предавка и ако не е с повечко газ и се усеща нещо като спъване чат-пат. Това нормално ли е? Миналата седмица смених съединителя понеже беше сдал багажа и боксуваше, смених и масло на скоростната кутия, че беше станало като боза там покрай един инцидент в една река. Като цяло сега колата си върви екстра, но това нещо се чудя номално ли е дето е като спъване. Синхронизатора има ли нещо общо с това?
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Едва ли.По-скоро е по дебитомера.При мене го имаше тоя проблем и се оказа маркуча на МАП сензора,но при мен нещата са други.Все пак проблема е аналогичен и залагам на дебитомера!
          Успех!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колеги, даите малко помощ.
            До скоро рядко влизах в раздел мултимедия, затова пиша и тук.
            Всяко мнение е от полза, предполагам и други колеги се вълнуват.
            Мен просто ме човърка.http://clubalfaromeo.com/forum/showt...317#post562317
            146 1.3 боксер 1996г.
            156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Колега ,не виждам,какво те човърка.Би ли пояснил!Колегите ти казаха,каквото трябва!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Отново искам съвет!Кажете какви маншони за каретата да си купя последните които взех преди около 2000км уж италиански много хубави незнам си какво и пак са скъсани на коя марка да заложа за която се знае че са читави?
                Fiat Punto 1.2 75 ELX
                EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
                EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

SPIDAN , GKN Germay , Lobro . перфектни са продаваме ги от години нямаме нито 1 рекламация или НЕОПРЕНОВ тва е последният хит , зимаш режеш докадето ти трябва и с 1 шише от кола го нахлузваш без да сваляш карето от полуоската , тва се разпъва ужасно много (малката дупка става колкото голямата) еластичен е и трудно се къса НЕ СЛАГАИТЕ ГРЕС В МАНШОНА грес се слага САМО в карето квото си излезе няма проблеми НО има "майстори" дето тъпчат маншона с грес и на 1месец пак е скъсан
                  146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                  145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                    SPIDAN , GKN Germay , Lobro . перфектни са продаваме ги от години нямаме нито 1 рекламация или НЕОПРЕНОВ тва е последният хит , зимаш режеш докадето ти трябва и с 1 шише от кола го нахлузваш без да сваляш карето от полуоската , тва се разпъва ужасно много (малката дупка става колкото голямата) еластичен е и трудно се къса НЕ СЛАГАИТЕ ГРЕС В МАНШОНА грес се слага САМО в карето квото си излезе няма проблеми НО има "майстори" дето тъпчат маншона с грес и на 1месец пак е скъсан
                    Мерси за инфото!Писна ми да купувам боклуци на всичкото отгоре и скъпи!
                    Fiat Punto 1.2 75 ELX
                    EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
                    EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                    EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

• Някой скоро да е купувал предни амортисьори? Актуланите цени ме интересуват. Ама не за боксер, че там си е за инфаркт.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

• айде и аз съм в клуба с маншоните,но за сега само изхлузени.ще разберем точно като я вдигнем. с какви скоби ги стягате.
                        точка

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                          Някой скоро да е купувал предни амортисьори? Актуланите цени ме интересуват. Ама не за боксер, че там си е за инфаркт.
                          Преди седмица правих при лисан за 110лв парчето на Магнети Марели... Обади му се за повече инфо.
                          Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                          Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                          Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Няколко въпроса ? На вас кое най много ви скърца от цялото купе ..., защото при мене тоя багажник толкова скърца, то не е скърцане, потракване, потупване, скърцотене и главно от там иначе друго не ми скърца кой знае колко серизно .... И другото скоростите ми зеха вече нещо да скърцат... при мърдане на лоста на свободна на ляво на дясно се чува скръц-кръц (но извън колата) и има някой шумове при сменяне на скоростите ...
                            Алфа Ромео 146 1.6 Боксер Двигател - Boxer Inside

Comment

• На мен предна дясна врата, ма колата е удряна от пред от дясно.

Comment

• на мен ми скърца тъблото и ми лопа новата предница
                                alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                                alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Working...
                                X